top of page

Geborgenheid

Grappig, sinds mijn eerste post die tot nu toe ook mijn laatste was, zijn er alweer twee weken voorbij. Het zijn voor mij confronterende en enerverende weken geweest. Net begonnen binnen de organisatie waar ik altijd van gedroomd heb te mogen werken. Wat een indrukken, wat een eerste ontmoetingen en wat een confrontatie met mezelf. Ik geloof in de kracht van ervaringsprofessionaliteit en ik ben altijd een kwetsbare professional geweest maar nu ik echt de stap heb gezet mijn ervaringsprofessionaliteit in te zetten gaat er alsnog een wereld open. Eentje waarin ik mezelf nog meer dan anders bewust ben van wie ik ben en een wereld waarin ik misschien nog wel meer geraakt wordt als mens. Geraakt vanuit herkenning. Ik ben de afgelopen weken soms overvallen door emoties en zo ontzettend geraakt door de kracht van de mensen die ik heb gesproken. Op die flow aan de slag gegaan om mijn eigen herstelverhaal vanuit mijn `nu` op te schrijven.


In alles deze weken komt geborgenheid naar voren. Mijn eigen hunkering naar een veilig gevoel en mijn lange zoektocht om dit bij mezelf te kunnen vinden. Ik voel me dankbaar dat ik als professional ook mijn kwetsbare, gevoelige zelf kan en mag zijn. Juist deze weken had ons peuterzoontje Tijn extra veiligheid nodig in een onrustige periode nadat hij een flinke blessure opliep. Hij lijkt weer lekker in zijn vel nu en dat is fijn! Ook deze weken kwam ik weer lekker in mijn eigen valkuilen terecht. De lat lag hoog voor mezelf en vast wel weer iets te veel voor anderen dan voor mezelf gezorgd :)


Schrijvend valt toch weer veel op z`n plekkie. Nu ga ik vrij goed op dat dingen rond zijn en alles op z`n plek valt maar hee wat is geborgenheid voor mij ook `thuis zijn` en wat kan ik dan staan voor wat ik doe vanuit mijn praktijk.


Heb afgelopen woensdag weer een nieuw notitieboekje gekocht. Een prachtige met vlinders en een glinstering die mee mag naar Portugal. Ik vertrek aanstaande zondag voor een training van een week. Iets zegt me dat het een pittig weekje gaat worden in alle opzichten maar ik heb er zin in! Koffertje vol zomerse kleding maar vooral ikzelf moet en gaat mee.


21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page